Automower – Robotgräsklippare i trädgården!

Med åren som gått har det blivit alltmer vanligt att se en robotgräsklippare i svenska trädgårdar. Vilket man också kan förstå då den underlättar livet markant. För vem tycker egentligen om att spendera sin semester med att klippa gräset, det är nog ingen. Självklart finns det undantagen som inte har något emot att göra det men nästan ingen tycker om det. Ibland kan det vara kul att använda en åkgräsklippare om man har en sådan men nöjet avtar relativt fort. Däremot kan man med en robotgräsklippare i trädgården få sitt gräs klippt utan att man själv behöver göra något. Vilket nog de allra flesta skulle uppskatta då man själv kan luta sig tillbaka och slappna av.

Anledningen till varför det blivit så populärt att skaffa en robotgräsklippare är främst för att priset sjunkit markant. För när de först lanserades så kostade de mer än vad en vanlig människa egentligen hade råd. I takt med den tekniska utvecklingen & det stora behovet, är numera priset relativt överkomligt. Framförallt om man ser till vilken enorm nytta man faktiskt har av en robotgräsklippare.

Det finns dock en sak man bör känna till om man ska välja en robotgräsklippare. Det är att man alltid bör välja en Automower från Husqvarna. De har den lägsta erfarenheten av tillverkning av sådana och har flera modeller och varianter som passar nästan alla.

Hur är det att ha en Automower i trädgården?

Om man inte har en Automower eller någon annan robotgräsklippare men undrar hur det är att ha en sådan. Så finns det faktiskt flertalet svar som kan hjälpa dig att förstå innebörden av att äga en Automower. Först och främst beror det på vilken modell man väljer då det finns olika varianter som kan passa in för ens egen trädgård. Mycket av valet handlar i slutändan om hur stor gräsmatta man faktiskt har då detta är avgörande.

Skillnaderna är dock inte stora i övrigt även om det finns modeller med fler funktioner och tillbehör. Generellt sett är det dock ungefär samma sak att ha en Automower i trädgården. Oberoende av modell man har valt. Då man själv kan avgöra när Automowern ska klippa gräset behöver man inte se eller höra den alls under dagtid. Många av de modeller och varianter av Automower som finns, är väldigt tyst och nästan ljudlösa. Så man kan därmed använda dem under nätterna utan att det stör ens egen nattsömn eller grannarnas.

I slutändan är det faktiskt det allra viktigaste att man helst inte ska märka sin Automower alls. Fördelen är att efter installationen behöver man inte göra mer än att låta den ta hand om gräset.

Vilken modell av Automower ska jag välja?

Att veta vilken modell av Automower som man ska välja är sällan något som är enkelt. För det finns gott om olika modeller som gör att man faktiskt måste tänka över sin egen situation noggrant. Man ska främst titta på hur stor gräsmatta man har och därefter se vilka modeller som klarar av en sådan. Det är dock inte enbart gräsmattans storlek som spelar roll när man ska välja klippkapacitet. Kapaciteten är ofta uträknad efter en lättklippt gräsmatta som är öppen och utan hinder. Därför bör du även studera terrängen i din trädgård. Är den full av hinder och kuperingar krävs troligtvis extra klippkapacitet jämfört med storleken.

Trädgårdar med mycket branta backar kräver lite mer av sin robotgräsklippare. Då kan det ibland vara så att det till och med krävs en fyrhjulsdriven modell. Framförallt måste man se till att roboten har ordentliga däck med bra grepp. Annars är risken att den inte kan ta sig upp för backarna eller slänterna. Speciellt regniga dagar när gräset blir halt eftersom detta inte stoppar din robot i första taget.

Genom att utgå från detta kan man snabbt sortera bort flera olika alternativ som helt enkelt inte passar in. Sen får man helt enkelt läsa på om vilka fördelar och nackdelar som varje modell har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.