Begravningsblommor i Stockholm

Döden är en naturlig del av livet och det är något som vi alla hanterar olika. Många tycker att en begravning kan vara svår att delta i. Men att den oftast är en väsentlig del av sorgeprocessen. Det finns många olika saker och ting att besluta och anordna. I Stockholm finns det hjälp att få när det kommer till de dekorativa bitarna av en begravning. Hitta och välj passande begravningsblommor för att sätta en personlig prägel som du kommer att minnas.  

Välj passande begravningsblommor i Stockholm

Unika dekorationer och blomarrangemang kan vara detaljer som ger begravningsceremonin precis den lugna stämningen som behövs. För den konstnärlige är detta även ett sätt att på egen hand få en stund att skapa. Och ge sig själv tid för att tänka och sörja. Vill man inte lägga tid och energi på att skapa blomdekorationer själv så finns det andra vägar att gå. Det finns händiga florister som med respekt och erfarenhet lägger ned tid i sitt hantverk. Allt för att skapa begravningsblommor i Stockholm. Till dem kan man vända sig för att få förslag, kreativ vägledning och passande arrangemang. 

Ibland kan det kännas svårt att ta beslut när tankarna är någon annanstans. Många florister erbjuder vackert utformade begravningskransar eller sorgbuketter där de själva väljer från säsongens blommor. En möjlighet för dig som föredrar ett enkelt och bekvämt sätt för att välja din sista hälsning.

Begravningsdekorationer – välj det du tycker känns rätt

Det finns många olika begravningsblommor och dekorationer att välja emellan. Det finns dekorationer som kan läggas runt om en urna. Eller kransar och buketter som kan dekorera långbord under minnesstunden. Det finns inga specifika regler eller särskilda begränsningar när det kommer till begravningsblommor. Beroende på hur personlig du vill vara så finns det olika alternativ. Det är möjligt att skapa blomarrangemang som är formade efter en figur eller symbol. 

Det går även att ha kistdekorationer i form av en liggande bukett eller en begravningskrans. Allt beror på vilken stil och form som du känner passar eller som representerar den avlidne bäst. Kanske vill du ha många olika dekorationer som matchar? Då finns det ibland olika paketpris där ett par förbestämda arrangemang ingår. Så att du bara behöver bestämma färg och eventuella blommor som du skulle föredra. Det går också bra att välja mellan att lämna en hälsning på ett kort. Eller istället ha ett textat band som fästes på en utvald begravningsdekoration. Det finns många olika sätt att lämna en sista hälsning med hjälp av dekorativa begravningsblommor.

Gäst på en begravning – finns det några förväntningar?

Både som nära anhörig eller nära vän så brukar det betyda mycket att du dyker upp. Om inte annat så är det en möjlighet för dig att säga farväl en sista gång. Det finns många olika alternativ när det kommer till begravningsblommor. Däremot finns det inget krav som säger att gäster måste ha med sig begravningsblommor. Det är upp till var och en. Ibland finns det ett tema för begravningen, eller önskemål på vissa typer av blommor – då går det alldeles utmärkt att välja utefter det. 

Det vanligaste är att även lägga till ett band där det står den avlidnes namn samt vem blommorna är ifrån. Men det kan även stå något mer personligt på. Om begravningsceremonin inte har något speciellt tema så går det bra att välja efter ditt personliga tycke. Kanske finns det en viss doft eller form som drar fram speciella minnen för dig?

Det går även bra att ta med sig en enstaka blomma eller mindre sorgbukett att lägga på kistan. Ha i åtanke att blommorna inte kommer tas med hem av de anhöriga utan de är till för den avlidna. Det är upp till dig om du även vill ge de anhöriga kondoleansblommor och ett kort eller brev. För att visa ditt stöd till de anhöriga. Oavsett vad du bestämmer dig för så finns det många alternativ när det gäller begravningsblommor.   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.