Idag har jag köpt min första kontinentalsäng

Under många år har jag sovit på en riktigt dålig säng. Det visste jag såklart inte då men nu idag har jag köpt min första kontinentalsäng och nu vet jag skillnaden. Att sova är kanske inte det viktigaste, åtminstone trodde inte jag det. Nu när jag tagit min första tupplur i sängen vet jag precis hur mycket mitt liv har påverkats av en riktig dålig säng. Jag har aldrig varit så avkopplad tidigare och nu ser jag verkligen fram emot att gå och lägga mig. Skillnaden är otroligt stor och min rygg som annars värker efter en tupplur är nu helt smärtfri. 

Säljaren som sålde sängen till mig såg till att jag fick precis den hårdheten på madrassen som jag behövde. För det är något som jag aldrig tidigare har tänkt på men som verkar vara otroligt viktigt. Att sova ska inte vara krångligt eller innebära att man känner smärta när man vaknar upp eller är helt stel. Det är så det alltid tidigare har varit för mig som sovit i en helt vanlig säng men med helt fel madrass. Jag hade en mjuk sådan men ska enligt säljaren ha en medelhård variant. 

Sängen jag inte visste att jag verkligen behövde 

Det var för några veckor sedan som min gamla säng gav upp och mer eller mindre gick sönder. Den blev då helt omöjlig att sova på. När jag gav mig ut för att leta upp en säng hade jag egentligen inte några kriterier utan vill bara ha en som passade för mig. Det misstaget jag gjorde förra gången var att jag aldrig ställde några frågor. Nu valde jag istället att leta runt, besöka flera butiker och läsa på om sängar på nätet. Att hitta en kontinentalsäng som jag både tyckte såg helt fantastisk ut och som passar mig var faktiskt inte svårt. 

För det är trots allt vad man vill sova på, en kontinentalsäng. En säng som gör att man kommer lite högre upp och som har en ordentlig madrass. Den jag köpte hade även en tunn madrass som ska läggas direkt på den vanliga madrassen med memory foam. Tidigare hade jag aldrig provat sängen nu såg jag till att lägga mig ner på alla sängar i butiken. För det gör en otrolig stor skillnad och gör det även möjligt för dig att hitta den du verkligen tycker om. 

Kontinentalsängar är något jag rekommenderar

Det är inte helt enkelt att veta vilken säng som passar för en själv. Därför är det viktigt att man tänker ut det som passar för ens egna behov. Man ska nämligen inte underskatta hur mycket det kan påverka. Se till att du väljer en säng som verkligen uppfyller dina behov och att madrassen passar utmärkt för just dig och din kropp. Ska du sova tillsammans med en annan person kan man faktiskt idag få en tvådelad madrass. Så att båda får precis den madrassen de behöver. Vilket man verkligen inte ska underskatta värdet av om man vill kunna sova riktigt bra.

Viktigt att tänka på när man ska köpa kontinentalsäng

Att köpa en ny säng är svårt. Det finns otroligt många olika sorter modeller, färger, former, hårdheter på madrasser osv. Det är nästan helt omöjligt att veta vad man själv behöver. Och om man tror att man vet det, så inser man ganska snabbt när man börjar leta att man inte alls gör det. Ju mer man undersöker saken desto mer uppenbart blir det att det är en riktigt djungel. Därför har jag märkt att det bästa man kan göra är att fråga en expert inom ämnet. Antingen kan man gå till en butik, och få hjälp på plats av kunniga säljare. Eller så kan man höra av sig till en onlinebutiks kundtjänst och få hjälp där. Att handla online blir bara mer och mer vanligt, även när det gäller möbler och sängar. Eftersom det inte finns någon butik att gå till kan det vara svårt att veta vem man vänder sig till för rådgivning. Då är det helt enkelt kundtjänst man får slå en signal. Där efter vet du precis vilken kontinentalsäng som är rätt för dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.