Storsäckar, plast & Miljöpåverkan

Det finns få saker som är lika viktiga som miljön. Något som människan gradvis håller på att förstöra och även om vi blivit bättre, finns det mycket att göra. Framförallt så finns det stora problem med att människan slänger saker och ting i naturen. Man ska nämligen inte glömma bort att vi delar den med andra varelser som djur och fiskar. Vilka mer än gärna äter saker och ting som inte alltid är speciellt nyttiga för dem. På det här sättet har mänskligheten mycket att svara för. Då vi ständigt gör saker och ting som inte är nyttiga för våran natur och miljö.

Framförallt hade mycket av den påverkan som människan gör, kunnat minskas genom att man slänger saker, inte i naturen utan i papperskorgen. Då hamnar skräpet på rätt plats och dessutom kan man återanvända det, vilket minskar miljöpåverkan ännu mer. Sedan finns det även aktiva val som vi kan göra för att minska ner vår miljöpåverkan.

Framförallt handlar det oftast om att välja mer miljövänliga saker. Exempelvis finns det i många krämer, schampon och annat små plastkulor. De är så små att de åker rätt ut i våra hav och sjöar och reningsverken klarar inte av att hantera dem.

Plast och miljöpåverkan och vad man själv kan göra

Som exemplet ovan, så finns det plast i olika krämer och liknande saker som vi använder. Dessa åker rätt ut i naturen och kan enkelt undvikas. För det finns krämer, schampon och annat som inte använder plast utan istället använder valnötsskal och andra mer miljövänliga alternativ. Skulle dessa åka ut i naturen så försvinner de snabbt. Plasten däremot hamnar i magen på fiskar och det påverkar även oss människor då vi sedan äter den fisken.

Det finns många liknande saker man faktiskt kan göra för att miljön ska bli bättre. Att återanvända saker och ting och källsortera är viktigt. Dessutom kan man börja välja plast efter den miljöpåverkan den har. För det finns alternativa plastsorter som har en mycket lägre miljöpåverkan än andra.

Det kan man se om man tittar på PET-flaskor eller på påsarna som finns i de flesta affärer numera. De är nämligen gjorda av en stor del växtbaserat material. Som gör att de inte alls påverkar miljön lika mycket. En storsäck är gjord av polyeten-plast går att återvinna för biogas. Därför är det viktigt för dig som konsument att återvinna produkter som inte är i bruk längre. Istället för att slänga exempelvis storsäckar så bör man återvinna produkten istället. Detta för att gasen som exempelvis storsäckar utsöndrar vid förbränning, inte alltid är bra för människor och miljön.

Det finns ingen direkt koppling mellan plast och miljöpåverkan om man väljer rätt plast-sort. För det finns gott om olika alternativ som inte alls påverkar miljön på samma sätt.

Plast och miljöpåverkan är något vi alla bör tänka på

När man väl köper saker och ting, ska man inte enbart titta på priset. Utan även försöka förstå vilken miljöpåverkan produkten har. För det kan nämligen göra en väldigt stor skillnad i det långa loppet. Både för mänskligheten men även för natur och miljö.

Man får aldrig glömma bort att människan påverkas av vår omvärld och det gäller även naturen. Om skog, mark och djur innehåller skadliga ämnen. Så kommer vi människor, genom vår konsumtion, få i oss samma skadliga ämnen. Något som kan leda till väldigt många sjukdomar och problem i framtiden för den enskilde.

All plast är inte dålig plast

Polyeten (PE) eller ibland kallat PE-folie är en produkt som skapas genom polymerisation av eten. PE-plast används i många olika typer av produkter. Några av dessa produkter är; folie, småsäckar och storsäckar. Att återvinna bör vara ett krav för alla. Fördelen med att återvinna polyetenplast innebär att man kan använda det som biogas efteråt. Detta är något som är till stor fördel, då många bilar idag går på biogas samt att människor väljer bilar som går på biogas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.